Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud FBiH

Seferovićima će se ponovo suditi za ubistvo Dženana Memića

ljubo bekrija

Kantonalni sud u Sarajevu 16. jula prošle godine donio je prvostepenu presudu kojom je oslobodio Ljubu i Bekriju Seferovića krivnje za smrt Dženana Memića

Vrhovni sud Federacije BiH dostavio je presudu u slučaju Ljubo i Bekrija Seferović kojom se ukida prvostepena oslobađajuća presuda Kantonalnog suda u Sarajevu, potvrđeno je za agenciju Patria iz Kantonalnog suda.

“Još uvijek nije zakazan termin novog suđenja”, kazali su iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Advokat Ljube i Bekrije Seferovića Rusmir Karkin potvrdio je za agenciju Patria da još uvijek nije dobio presudu Vrhovnog suda FBiH.

“Tek kad je dobijem i pročitam imat ću komentar”, kazao je Karkin za Patriju.

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića još u petak je kazao da je sramotno da iz medija saznaje odluku Vrhovnog suda FBiH.

Prema ukinutoj presudi Ljubo i Bekrija Seferović bili su oslobođeni optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića. Sud je utvrdio da nema dokaza koji upućuju da je došlo do saobraćajne nesreće kao i da povrede na tijelu Dženana Memića ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće. Mladić je 8. februara 2016. godine bio u u društvu Alise Mutap s kojom je šetao Velikom alejom. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio je povrede nakon kojih je 15. februara 2016. godine preminuo na KCUS-u.