Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oštraković: Pobjeda protiv Orlova donosi nam play-off

mirza-ostrakovic

Dvije pobjede u nizu protiv ekipa iz “donjeg doma” Lige za košarkašice, vratile su igračice Jedinstva BH Telekom u igru za play-off.

Za to im je neophodna sutrašnja pobjeda protiv banjalučkih Orlova, koje Tuzlankama bježe dva boda, ali imaju utakmicu više.

– Duel sa Orlovima derbi je kola, jer odlučuje o plasmanu u doigravanje za prvaka BiH. Naše protivnice su u prošlom kolu izgubile od Čelika, dok smo mi u gostima bili bolji od Brčanke. Time nam se otvorila šansa za play-off i dobro je da sve držimo u svojim rukama. Imamo i susret manje protiv Željezničara tako da vjerujem da ćemo se na kraju plasirati među četiri najbolje ekipe prvenstva – izjavio je za Fenu trener u stručnom štabu Jedinstva BH Telekoma Mirza Oštraković.

Susret protiv Orlova neće biti lagan, jer Tuzlanke imaju klupu sa dosta neiskusnih igračica.

Ove sezone Naida Glotić igra u velikoj formi i svakako će, uz Melisu Brčaninović i Jasminu Ahmetbegović, biti glavni adut Jedinstva BH Telekoma u sutrašnjoj utakmici.

– Dvije pobjede vratile su nam samopouzdanje. Dobro smo trenirale, ozbiljnost u igri podigle smo na viši nivo i vjerujemo u pobjedu protiv Orlova. Veoma važna nam je podrška publike, te navijače pozivamo da se vrate u dvoranu i pomognu nam da stignemo do play-offa – izjavila je Naida Glotić.

Utakmica Jedinstvo BH Telekom – Orlovi igra se sutra od 18 sati.