Ostali sportovi

Šesterostruki svjetski prvak

O'Sullivan: Mogu igrati još tri ili četiri godine na vrhunskom niovu

30/12/2020

Želio bih da igram do sredine pedesetih godina i dalje mislim da mogu da pravim maksimalne breakove i da igram na veoma visokom nivou

Šesterostruki svjetski prvak Ronnie O'Sullivan ocijenio je danas da ima još tri ili četiri godine snukera na vrhunskom nivou i da poslije toga planira da pokrene novu seriju takmičenja, što bi mu omogućilo da prestane da bude “rob” teškog kalendara.

Aktuelni svjetski prvak rekao je da je na njega utjecao gust raspored takmičenja, ali da želi da nastavi da igra snuker i u svojim pedesetim godinama, na turnirima za starije igrače koji još nisu spremni da se priključe Seniorskom turu.

“Prihvatio sam to da imam još maksimum tri ili četiri godine igranja na najvišem nivou. Ne želim da igram duže od toga, pa u sljedeće tri godine želim da uživam uz pogled na takmičenje koje bi možda bilo više prilagođeno onome koliko želim da igram. Mogu da se takmičim, ali neću da budem rob igranja turnira za turnirom”, rekao je O'Sullivan za Metro, prenio je Eurosport.

Ove sezone, koja je poremećena pandemijom korona virusa, kalendar je bio zgusnut, pa su od 16. novembra do 20. decembra igrana četiri turnira u Milton Keynesu – Otvoreno prvenstvo Sjeverne Irske, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Otvoreno prvenstvo Škotske i Grand Prix.

“U trenutnoj situaciji ne mogu da igram i takmičim se, oni bukvalno igraju svakog dana. To je svakog dana. Nema pauze između turnira. Želio bih da igram do sredine pedesetih godina i dalje mislim da mogu da pravim maksimalne breakove i da igram na veoma visokom nivou. Ne mislim da ću moći da se takmičim iz nedjelje u nedjelju, jednostavno se fizički ne oporavite”, naveo je on.

“Primijetio sam da ako odem do završnice turnira, onda sam dva ili tri dana poslije toga razbijen. Ne mogu da zadržim korak sa mlađima, nije to toliko fizička stvar, to je više psihička i stvar godina”, dodao je 45-godišnji Englez.

On namjerava da napravi novo takmičenje za starije igrače, koji su i dalje kvalitetni za odlazak na Seniorski tur i naveo je slučajeve Marca Fua i Jamesa Wattanea, koji su se povukli iz takmičenja.

“Uvijek mogu da idem na egzibicije, ali lijepo je imati platformu. Nešto kao Seniors Tour, ali mislim da nisam spreman za to, želio bih nešto između, gdje su igrači i dalje sposobni da prave breakove od 147 poena i da igraju na veoma visokom nivou, ali smo svi na istim ‘terenima'”, rekao je O'Sullivan.

“To bi moglo da bude osam do 10 turnira, tako nešto. To je onda kada završimo na glavnoj sceni, ali i dalje želimo da igramo, ali vjerovatno nismo dovoljno dobri ili dovoljno mladi da se takmičimo na istom terenu sa njima. Mislim da ne bi bilo fer ići na Seniorsko, ali ima praznina u sredini za turnir osam snukeraša ili 12. Igrati protiv onih koji su malo stariji, ali koji i dalje mogu da igraju dovoljno dobro”, dodao je jedan od najboljih snukeraša svih vremena.

Komentari

Autor: FTV

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.