Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar zdravstva potvrdio

Od četvrtka u Engleskoj najstrože restriktivne mjere

britanija22 (1)

Britanski NHS (zdravstvena služba) pod golemim je pritiskom – trenutačno se u bolnicama s dijagnozom koronavirusa nalazi više od 21.000 pacijenata

Britanska vlada u srijedu je izvijestila da će više dijelova Engleske uskoro biti pod najstrožim restriktivnim mjerama da bi se suzbilo daljnje širenje pandemije koronavirusa, s obzirom na to da se zemljom širi njegova vrlo zarazna inačica.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da će se u Midlandsu, sjeveroistočnom dijelu zemlje, dijelovima sjeverozapadnog i jugozapadnog dijela zemlje od četvrtka u ponoć početi primjenjivati restriktivne mjere četvrte razine. Ugostiteljski objekti i trgovine koje nisu nužne za egzistenciju već su zatvorene, a članovi različitih kućanstava neće se smjeti međusobno miješati, prenosi HRT.

– Britanski NHS (zdravstvena služba) pod golemim je pritiskom – trenutačno se u bolnicama s dijagnozom koronavirusa nalazi više od 21.000 pacijenata – rekao je britanskim zastupnicima.

– Nažalost, ova nova inačica virusa sada se proširila i nastavlja se širiti većim dijelom Engleske, a broj novih slučajeva zaraze brzo se udvostručuje. Stoga je restriktivne mjere četvrte razine potrebno primijeniti na šire područje zemlje – podvukao je.

Hancock je dodao da će od četvrtka čak tri četvrtine stanovnika Engleske biti obuhvaćene najstrožim restriktivnim mjerama četvrte razine.