Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nelly Korda

Otac joj je bio drugi teniser svijeta, ona je olimpijska pobjednica

New Project (8)

Nakon što je pospremila zadnju lopticu u rupu, novoj olimpijskoj pobjednici je prva u zagrljaj došla pet godina starija sestra Jessica Korda

Najbolja igračica golfa na svijetu, 23-godišnja Amerikanka Nelly Korda, osvojila je zlatnu medalju na olimpijskom turniru u Tokiju koji je završila s jednim udarcem prednosti ispred najbližih pratiteljica, Japanke Mone Inami i Novozelanđanke Lydije Ko.

Nelly Korda je u četiri kruga olimpijskog natjecanja imala ukupno 267 udaraca, što je 17 manje od prosječnog rezultata za teren u Kasumigaseki Country Clubu, a prednost pred konkurenticama je napravila drugog dana natjecanja, kad je za svladavanje 18 rupa trebala samo 62 udarca.

Ipak, o odličjima je odlučivala posljednja rupa na kojoj je Korda imala četiri pokušaja te tako osvojila zlato. Četiri udarca je trebala i Lydia Ko, dok je Japanka Mone Inami s pet udaraca izgubila mogućnost doigravanja za zlato te je morala u razigravanje za srebrno odličje s Ko.

Ponovno su se odmjerile na 18. rupi na kojoj je Inami do rupe došla u četiri pokušaja, a Ko u pet te se morala zadovoljiti broncom.

Nakon što je pospremila zadnju lopticu u rupu, novoj olimpijskoj pobjednici je prva u zagrljaj došla pet godina starija sestra Jessica Korda, koja se također takmičila i osvojila 15. mjesto.

Nelly Korda je kći proslavljenog češkog tenisera Petra Korde, nekoć drugog tenisera svijeta i osvajača Australian Opena 1998. godine. I njena majka Regina Rajchrtova bila je teniserka, koja je predstavljala Čehoslovačku na Olimpijskim igrama 1988. u Seoulu. Nelly ima i mlađeg, 21-godišnjeg, brata Sebastiana koji je trenutno 45. teniser svijeta.

Osvojeno zlato prvo je za SAD od 1900. kad je turnir u golfu osvojila Margaret Ives Abbott. Olimpijski turnir u golfu igrao se i četiri godine kasnije, a na popis olimpijskih sportova golf je ponovno uvršten 2016.