Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otišli da navijaju za Partizan, pa umalo izgubili glavu

MUSA_Partizan

Po okončanju meča 22. kola ABA lige u kome je Cedevita savladala Partizan sa 79:67, u Zagrebu je došlo do velikog incidenta u kojem je povrijeđeno nekoliko pristalice beogradske ekipe.

Kako javlja “Večernji list”, desetak domaćih huligana je 45 minuta poslije utakmice u lokalnom kafiću napala nekolicinu navijača Partizana.

Tom prilikom, pokraj Doma sportova, “letjele su čaše, betonski blokovi”, a “ima i razbijenih glava”, javlja “Večernji list”.

Sa druge strane, kako izveštava “Jutarnji list”, policija je brzo reagovala i spriječila nastavak sukoba.

“Večernji” navodi da je napadnuta grupa od pet simpatizera Partizana iz Bosne i Hercegovine, koji se nisu isticali tokom meča navijanjem, “što nije spriječilo huligane da izvrše napad”.

Oni su upali u kafić sa dva betonska bloka, jednog od simpatizera Partizana pogodili su kriglom u glavu i kamenom u leđa, ali životno ugroženih, srećom, nije bilo. Kriglom pogođeni stariji gospodin imao je ozbiljnu posjekotinu na glavi, a njega je odmah zbrinuo Cedevitin klupski doktor Tomislav Cerovečki, a kasnije je stigla i Hitna pomoć. Drugi su zadobili ozljede po tijelu.

Sam incident je trajao desetak sekundi, a gosti kafića, među kojima je bilo i radnika obezbjeđenja koji su osiguravali utakmicu, jednog od huligana uspjeli su da zadrže do dolaska policije.

Ljudi iz Cedevite su se, navodi “Večernji list”, pobrinuli da spomenuti Partizanovi simpatizeri sigurno dođu do svog automobila i da bez novih problema napuste Zagreb.

Inače, košarkaši Cedevite ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Partizana 79:67 (16-18, 21-12, 22-12, ) u utakmici 22. kola ABA lige, pred oko 3000 gledatelja.

Strijelce Cedevite predvodio je Ryan Boatright sa 21 košem i tri asistencije, Miro Bilan je ubacio 14 koševa uz 10 skokova, a Marko Arapović je završio dvoboj sa 11 poena.

Gostujuću ekipu je sa 18 koševa predvodio Birčević, a 12 je postigao Marinković.

Džanan Musa igrao je 18 minuta, skupio dva poena, dva skoka i tri asistencije.