Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježena deveta godišnjica osnivanja stranke A-SDA

a_sda_2

Predsjednik Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) BiH Nermin Ogrešević danas je na obilježavaju devete godišnjice stranke poručio da sve promjene kreću od pojedinca i da su u svakom pogledu nužne Bosni i Hercegovini.

Ocjenivši da aktuelno stanje u državi nikako nije zadovoljavajuće potvrdio je da će A SDA nastaviti inzistirati na promjenama.

A-SDA podržava reviziju tužbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid jer je to, ističe, “historijski trenutak za ublažavanje i ispravljanje nepravde te stvaranja uvjeta za bolju i sigurniju budućnost regiona”.

Poručio je da država nema alternativu i da nikakve podjele ne dolaze u obzir te da pažnja svih nivoa vlasti mora biti usmjerena na reformu i jačanje državne uprave umjesto na stalne prijetnje novim entitetima i podjelama.

Podsjetio je da A-SDA ima respektabilan broj vijećnika i zastupnika na svim nivoima vlasti, a njen rad je, smatra, postao prepoznatljiv zbog rezultata koje ostavlja iza sebe.

– A SDA najbolje rezultate do sada očekuje na izborima 2018. godine koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku – kazao je Ogrešević na svačanosti povodom godišnjice stranke prisutnim liderima, zastupnicima i vijećnicima Stranke demokratske aktivnosti iz cijele BiH.

“Stranka demokratske aktivnosti A-SDA BiH pokazuje pozitivne trendove u svome razvoju od 2008. godine kada je osnovana. Na izborima 2008. godine imala je 30 mandata, 2012. godine 40 mandata, da bi ove 2016. godine osvojila ukupno 61 mandat”, kaže dr.sc. Muhamed Alić, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA TK.