Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Otkazan meč stoljeća, organizatori će vratiti pared onima koji su kupili ulaznicu

fury usyk odgodjena borba
FOTO: Screenshot
Fury i Usyk: Odgođena borba

Pobjednik ove borbe postao bi prvi bokser koji je ujedinio sve teškaške titule od Lennoxa Lewisa

“Meč stoljeća” kako ga mnogi zovu, između Tysona Furyja (35) i Oleksandra Usyka (37), koji je trebao biti održan 17. februara u Saudijskoj Arabiji, odgođen je zbog nenadane ozljede Furyja. Prema poznatom bokserskom novinaru Michaelu Bensou, meč će se održati nekad nakon spomenutog datuma.  Također, svi koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca.

Fury je trenutno prvak prema WBC-u, dok Usyk drži titule prema WBA-u, IBF-u, WBO-u i The Ring organizacijama. Ova borba imala je potencijal ujediniti sve teškaške titule i postati historijski trenutak u boksu.

Posljednji Furyjev meč protiv MMA borca Francisa Ngannoua nije ispunio očekivanja bokserskih fanova, budući da je Fury pobijedio samo na bodove. Ngannou je, iako prvi put u ringu, pružio snažan otpor Furyju i ozbiljno ga izazvao.

S druge strane, Usyk je u svojoj posljednjoj borbi nokautirao Britanca Daniela Duboisa, pokazujući svoju snagu i vještinu u ringu. Fury ima impresivan omjer od 34 pobjede, nijednog poraza i jednog neriješenog meča s Deontayem Wilderom, dok je Usik neporažen sa 14 pobjeda.

Pobjednik ove borbe postao bi prvi bokser koji je ujedinio sve teškaške titule od Lennoxa Lewisa, koji je to postigao pobjedom protiv Evandera Holyfielda 1999. godine.

Sučeljavanje između Furyja i Usyka održano je krajem novembra 2023. godine.