Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog pandemije koronavirusa

Otkazan turnir u Washingtonu, kojim se trebao vratiti muški profesionalni tenis

tenis (1)

Prvi naredni turnir prema kalendaru je Masters Cincinnati, koji je zbog koronavirusa preseljen u New York, a trebao bi početi 22. augusta

Turnir u Washingtonu, koji je trebao da obilježi službeni povratak profesionalnog tenisa za muškarce nakon prekida svih takmičenja zbog pandemije koronavirusa, otkazan je, prenosi Anadolu Agency (AA).

Citi Open u Washingtonu, koji je trebao početi kvalifikacijama 13. augusta, u utorak je otkazan zbog kako je menadžer turnira Mark Ein objasnio “previše neriješenih vanjskih pitanja, uključujući različita međunarodna ograničenja putovanja, kao i zabrinjavajuće trendove u pogledu zdravlja i sigurnosti“.

Muški i ženski turniri obustavljeni su od marta, a planirano je da se ponovo počnu igrati sljedećeg mjeseca. Prvi događaj prema posljednjem objavljenom kalendaru je ženski turnir u Palermu u Italiji, koji bi trebao početi 3. augusta.

Budući da je turnir na tvrdoj podlozi u Washingtonu otkazan, prva šansa za muškarce da igraju takmičarske mečeve će biti Masters turnir koji se obično igrao u Cincinnatiju, ali je ove godine zbog pandemije COVID-19 premješten na terene Nacionalnog teniskog centra “Billie Jean King“ u New Yorku, gdje se igra i US Open. Početak turnira je zakazan za 22. august.

Nakon toga će na istim terenima uslijediti Grand Slam turnir US Open, čiji je početak zakazan za 31. august.