Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konstantin Kolcov

Otkriven uzrok iznenadne smrti momka teniserke Arine Sabalenke

Foto: Društvene mreže

Kolcov je u momentu smrti bio pomoćni trener Salavet Julajeva i nalazio se na meti Dinama iz Minska, čiji trener je trebalo da postane u sljedećoj sezoni

Konstantin Koltsov, momak teniserke Aryne Sabalenke, oduzeo si je život u ponedjeljak navečer nakon što je skočio s balkona hotela u Miamiju, potvrdila je policija.

Bjeloruski mediji su tvrdili da je Koltsov umro od posljedica tromboembolije pluća, tačnije krvnog ugurška koji se stvorio i napravio štetu organima bivšeg hokejaša. Međutim, policija u Floridi otkrila da je skočio s balkona u odmaralištu s pet zvjezdica. Konstantin je boravio u Miamiju kako bi dao podršku Aryni na turniru.

Koltsov je nastupao Olimpijskim igrama 2002. i 2010. te je proveo tri sezone s NHL-ovim Pittsburgh Penguinsima od 2002. do 2006. godine.

Zadnji angažman mu je bila pozicija trenera u ruskom klubu Salavat Yulaev.

“S dubokom tugom obavještavamo vas da je trener Salavata Yulaeva, Konstantin Koltsov, preminuo”, objavio je klub.

“Bio je jaka i vesela osoba, voljeli su ga i poštovali igrači, kolege i navijači. Konstantin Evgenievich se zauvijek upisao u povijest našeg kluba. Neka počiva u miru”, stoji u objavi.

Aryna i Konstantin bili su zajedno od 2021. godine. Bivši reprezentativac Bjelorusije u hokeju pratio je teniserka na turnirima i pružao joj podršku. Sportašica je često objavljivala njihove zajedničke fotografije na društvenim mrežama i ostavljala emotivne poruke svom dragom. Inače, svi su očekivali da će Aryna zbog strašne tragedije otkazati nastup na Mastersu u Miamiju, no tenisačica je ipak donijela odluku izaći na teren tri dana nakon smrti partnera.

Koltsov je imao i troje djece iz prijašnje veze – Daniela, Aleksandru i Stefana.