Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osuđeni premijer

Snimak Novalića na kojem upućuje prijetnje: “To je dio mafije. Ja ću im vratiti”

novalić
Foto: Screenshot/Pixsell

Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju

Fadil Novalić, osuđenik i bivši premijer Vlade Federacije, koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem navodi da je “projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen”.

Presuđeni Novalić, ponovo je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je je istakao da je smijenjen po direktivi SAD, da je “prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA”.

Međutim, na samom kraju obraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužitelja i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

-Isti ovi tužitelji, ima ih četiri, to je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim – rekao je Novalić.

Projekat je detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen.

Posted by Fadil Novalić on Monday, March 18, 2024

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Fadila Novalića te će bivši premijer bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine morati na odsluženje kazne zatvora u Vojkoviće kod Sarajeva.

“Dobili smo rješenje da se odbija žalba. Mi kao njegovi advokati smo dobili rješenje a kada on dobije počinje teći rok od tri dana da se javi na izvršenje kazne. To bi moglo biti u ponedjeljak ili utorak”, kazao je ranije Novalićev advokat Senad Pećanin.

Podsjećamo, Novalić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora u aferi “Respratori”. Drugi osuđeni u ovom predmetu Fikret Hodžić već se nalazi u zatvoru u Vojkovićima. Hodžić je osuđen na pet godina zatvora.