Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren “Sarajevo Champions Challenge 2018.” (VIDEO)

bazen otoka

Deseti međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge 2018.“ otvoren je večeras na Olimpijskom bazenu Otoka.

– Na turniru učestvuju četiri ekipe: Pošk iz Spilta, Primorac iz Kotora, Vojvodina iz Novog Sada i Reprezentacija Bosne i Hercegovine. Riječ je o seniorskim ekipama, te će afirmaciji vaterpola sigurno doprinijeti večerašnje utakmice koje igraju Primorac-Vojvodina i BiH-Pošk, kao i sutrašnje BiH-Promorac i Vojvodina-Pošk – izjavio je Feni delegat turnira i potpredsjednik Vaterpolo saveza BiH Emir Tahmiščija.

Turnir se održava povodom obilježavanja desete godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, čiji direktor Enes Peštek kaže da Sarajevo zaslužuje jedan ovakav turnir.

– Ove godine imamo razlog za dvostruko slavlje jer obilježavamo deset godina uspješnog rada bazena, a organizovali smo deseti put i Međunarodni vaterpolo turnir – rekao je Peštek.

Dodaje da su tokom proteklih deset godina rada Olimpijskog bazena Otoka na turniru učestvovali najbolji klubovi regije, kao i ostatka Evrope.

Pokrovitelj turnira je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a podršku su pružili Federalno i Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Gradska uprava Grada Sarajeva i BH Telecom.