Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada ks

Osmanović: Za 350 pripadnika boračke populacije iz KS godišnje karte za bazen Otoka

BAZEN OTOKA

Danas je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena

Osluškujući potrebe boračke populacije, naročito u domenu zdravstvene zaštite i poboljšanja kvalitete života njenih pripadnika, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo u narednom periodu započinje realizaciju Projekta rehabilitacije i vježbanja u vodi za boračku populaciju na Olimpijskom bazenu Otoka za 2024. godinu.

Osnova projekta je rehabilitacija i vježbe u vodi za boračku populaciju, s krajnjim ciljem socijalizacije, te očuvanja i unaprjeđenja fizičkog i mentalnog zdravlja. U planu je podjela 350 godišnjih akreditacija/karata za korištenje Olimpijskog bazena Otoka. Ukupni troškovi projekta su 70.000 KM, pri čemu će dio od 50.000 KM snositi Ministarstvo za boračka pitanja KS, a preostali dio Grad Sarajevo.

– Zasluge naših boraca su, u periodu agresije i odbrane domovine, nemjerljive te je obaveza društva obezbijediti adekvatne uslove za njihovu rehabilitaciju, tjelovježbu i ugodno okruženje – istakao je, između ostalog uz najavu za realizaciju tog projekta, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović.

– Tim povodom, danas je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja KS Ismet Imamović preuzeo karte za korištenje bazena, koje će potom distribuirati braniteljima koji su ostvarili to pravo – saopćila je Služba za protokol i press KS.