Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIJENE STRUJE

FERK nije razmatrao ponovljeni zahtjev EPBiH za poskupljenje električne energije

brojilo struja
FOTO: Pixsell

Generalni direktor EPBiH Sanel Buljubašić, koji je također bio na sjednici u Mostaru, izrazio je očekivanje da će na idućoj sjednici zahtjev biti usvojen

Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) nije danas u Mostaru razmatrala ponovljeni zahtjev JP ”Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo” (EPBiH) za poskupljenje električne energije.

V.d. predsjednika FERK-a Jasmin Bešo kazao je kako se točka uklanja s dnevnog reda današnje sjednice zbog nužnosti dostavljanja dodatnih podataka iz Elektroprivrede. S time se složio i član FERK-a Mile Srdanović kazavši kako odbacuje insinuacije da postupak ima bilo kakvu drugu pozadinu.

Članica FERK-a Sanela Pokrajčić bila je za to da se o zahtjevu EPBiH danas odluči. Dostavljenu dokumentaciju i obrazloženje je, suprotno mišljenju druga dva člana, ocijenila školskim primjerom kako zahtjevi trebaju izgledati.

Generalni direktor EPBiH Sanel Buljubašić, koji je također bio na sjednici u Mostaru, izrazio je očekivanje da će na idućoj sjednici zahtjev biti usvojen.

Radi se o pitanju sigurnosti cijelog sektora u kojem je EPBiH najveće poduzeće s najviše kupaca, istaknuo je Buljubašić.

Inputi stalno poskupljuju, a struja ima isti cijenu već 10 godina, kazao je Buljubišić.

Traženo poskupljenje bi za kućanstva u sustavu EPBiH iznosilo do 10 posto.