Ostali sportovi

Otvorena 49. Zlatna pirueta Zagreba

08/12/2016

U Ledenoj dvorani Doma sportova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović večeras je otvorila 49. Zlatnu piruetu Zagreba, međunarodno natjecanje u umjetničkom klizanju, koje će završiti u subotu, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zagrebu će kroz tri dana ISU Challenge serije natjecanja nastupiti 101 sportaš iz 25 zemalja svijeta, od čega 22 klizača, 19 klizačica 12 sportskih i 18 plesnih parova.

Kao najznačajniji hrvatski predstavnici u ovom 49. izdanju Zlatne piruete nastupaju sportski par Lana Petranović i Antonio Souza te klizač Nicholas Vrdoljak. među velikim svjetskim imenima nastupit će Ruskinja Jelizaveta Tuktamiševa, Talijanka Caroline Kostner, Amerikanke Gracie Gold i Karen Chen idr., a od muškara tu je najpoznatiji Denis Ten.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svojim je govorom otvorila natjecanje te pohvalila organizatore klizačkih natjecanja u Hrvatskoj zbog ranijih ugošćavanja ponajvećih svjetskih i europskih natjecanja.

“Zlatna pirueta je jedan od sportskih zagrebačkih simbola, stoga ne čudi što svake godine u zimskim mjesecima velik broj djece, čak i na hrvatskoj obali, provodi svoje slobodno vrijeme na klizalištima, uživajući u ovom lijepom sportu“, kazala je uvodno predsjednica.

Pozvala je sve natjecatelje i njihovu pratnju da posjete Zagreb u ovo vrijeme adventa kada je grad, kazala je, najljepši.

Predsjednica je poručila kako je u Hrvatskoj potrebno razviti bolju infrastrukturu za ovaj sport. Dodala je kako dobro zna da je umjetničko klizanje zahtjevan sport koji zahtijeva puno rada i odricanja, o čemu se uvjerava prateći klizačke korake svoje kćeri.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza (HKS) Morana Palinković Gruden istaknula je kako će na Zlatnoj pirueti nastupiti neki od najboljih svjetskih klizača sa osvojenim olimpijskim medaljama.

Uz hrvatsku predsjednicu, na otvorenju je sudjelovao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Najveće svjetske zvijezde umjetničkog klizanja mogu se u Ledenoj dvorani pogledati za 20 kuna (2,6 eura), a obiteljska dnevna ulaznica može se dobiti za 40 kuna (5,5 eura).

Komentari