Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Otvoreno ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama (FOTO)

Otvoreno ICF Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama (2)

Na Vrbasu se takmiče sportisti iz 18 zemalja, a pored BiH nastupaju, između ostalog, predstavnici Srbije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Amerike, Australije…

U Banjaluci, na obali Vrbasa večeras je svečano otvoreno ICF Svjetsko prvenstvo, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banjaluka – Vrbas 2019” , na kojem se takmiče sportisti iz 18 zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, snagu će, između ostalih, odmjeriti predstavnici Srbije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Amerike, Australije…

“Mi kao organizatori smo se potrudili da uradimo sve što je u našoj moći i na najbolji način da dočekamo sve ove godte koji su došli u Banjaluku”, izjavio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba “Vrbas m:tel”.

U kanjonu Tijesno, sutra u 10 časova počinju pojedinačne kvalifikacije u sprint disciplini, a u petak finale pjedinačnih trka. Nakon toga slijede ekipne trke za sprint, subota je predviđena za spust pojedinačno, a u nedjelju ekipne trke u disciplini spust.

Prema njegovim riječima, pošto je u pitanju juniorsko prvenstvo, teško je reći ko je favorit, jer ih se više od pola prvi put pojavljuje na takmičenju.

“Dušan Mačkić, takmičar BiH iz Kajak kanu kluba Vrbas Banjaluka je u dobroj formi i trenutno je prvoplasirani u Euro kupu i od njega možda najviše očekujemo, ali pred nama je vikend pa ćemo vidjeti šta će da bude”, kazao je Stanković.