Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarka

Pandža i Božović odlaze iz Čelika, čeka se izjašnjenje ostalih igrača

pandza celik (1)

Igrači su postali nervozni, kao i trener, u situaciji gdje ne možemo kontrolisati novčane tokove

Omladinski košarkaški klub Čelik postigao je načelan dogovor o sporazumnom raskidu ugovora s trenerom Josipom Pandžom i Milivojem Božovićem, potvrdio je Feni predsjednik kluba Goran Bulajić.

Dodao je kako nije tačna informacija da je odlazak najavio i Haris Ćurevac, ali da i od njega, kao i od ostalih igrača, očekuje da se izjasne o svom statusu i željama.

– Generalno je situacija, što se tiče finansiranja, postala nestabilna. Igrači su postali nervozni, kao i trener, u situaciji gdje ne možemo kontrolisati novčane tokove. Tako je i uslijedilo to saopćenje igrača, koje su u petak prenijeli mediji. Jučer smo održali sastanak, na kojem smo im uspjeli isplatiti zaostalu, septembarsku plaću, a igračima je saopštena situacija oko stanja u klubu. Za sada smo samo postigli načelan dogovor o raskidu ugovora s trenerom Josipom Pandžom i Milivojem Božovićem i oni, sigurno, odlaze. Korektno smo se razišli – napominje Bulajić.

Ostali su igrači, dodaje, najavili da će se u toku dana, a najdalje do srijede izjasniti o svom status te “želji i volji da igraju pod ovim uslovima”.

Tek nakon što se izjasne igrači, najavljuje Bulajić, donijet će odgovarajuće odluke za utakmicu narednog, 8. kola, u kojem bi trebali gostovati kod bijeljinskog Radnika.

Čelik je trenutno, s omjerom 1-5, zajedno sa Zrinjskim i Bosnom Royal, na samom dnu tablice.