Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OKK Sloboda

Pandža: Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi

PANDZA

Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i morat će biti konkurentni ostalim ekipama

Košarkaši OKK Sloboda danas počinju pripreme za novu sezonu i nastup u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

Tuzlaci su do sada doveli osam igrača, nedostaje im još jedan centar i nadaju se da će imati dovoljno kvalitetan roster da ispune svoja očekivanja u dva takmičenja.

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je da je Gradska uprava Tuzla dala veliku podršku programima kluba, tim više što se ulazak u ABA 2 ligu dogodio u godini kada RSD Sloboda obilježava 100. godišnjicu osnivanja i djelovanja.

– OKK Slobodi mjesto i jeste u ABA 2 ligi. U regionu ne postoji klub s boljim uvjetima i infrastrukturom i to su čelnici lige prepoznali. Euforija u gradu zbog svega je ogromna – rekao je trener Josip Pandža.

Naglasio je da je prilikom kompletiranja ekipe namjera bila da se okupi što mlađi tim zbog dva takmičenja u kojima će sudjelovati, a što će iziskivati velike napore i zahtijevati što brži oporavak igrača.

– Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, među kojima i najmlađe playmakere. Trebat će dosta strpljenja, jer će biti dosta oscilacija. Težit ćemo energičnoj igri u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta – rekao je trener tuzlanskog tima.

Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i morat će biti konkurentni ostalim ekipama.

– Pokušat ćemo da igramo tako da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, a možda pametni da uđemo sa tako mladom ekipom u takmičenje – zaključio je Pandža.

Treninzi će do 1. septembra biti zatvorenog tipa. Prvu pripremnu utakmicu Tuzlaci će odigrati krajem mjeseca i to protiv Igokee u Laktašima.

Bilo je govora i o tome da će ulaznice za narednu sezonu biti diferencirane, nešto skuplje za ABA 2 ligu, a jeftinije za domaće prvenstvo.

S tim u vezi najavljena je još jedna konfrenecija za novinare na kojoj će o cijenama i drugim novitetima biti više govora. Cilj kluba je da na svakoj utakmici OKK Sloboda bude oko 4.000 gledatelja.