sarajevo

Na održavanju čistoće tokom SFF-a radit će 80 uposlenika KJKP “Rad”

kjkp_park_18.04.

Uposlenici ovog preduzeća navedene aktivnosti provodit će u saradnji sa Ekopak-om, Organizacionim odborom SFF-a i Općinom Centar

Oko 80 uposlenika Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ bit će angažovano na čišćenju ulica tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.

Na najfrekventnijim mjestima, gdje će se održavati većina festivalskih aktivnosti, bit će postavljene kante za odvojeno odlaganje otpada.

– Očekujemo da ćemo i ove godine odgovoriti navedenim zadacima kako bi posjetioci u čistom ozračju mogli uživati u festivalskim danima. Električnim vozilima, koja imaju dozvolu kretanja u pješačkim zonama praznit će se korpe i odvoziti otpad, dok će se pomoću usisivača sa ulica kupiti opušci, papiri, plastične čaše te pakovanja od cigareta i ostali sitni otpad – potvrđeno je Feni iz KJKP „Rad“.

Ambalažni otpad moći će se odlagati u namjenskim posudama koje će biti raspoređene prije svega na prostoru Metalca, Doma Armije i Narodnog pozorišta.

Uposlenici ovog preduzeća navedene aktivnosti provodit će u saradnji sa Ekopak-om, Organizacionim odborom SFF-a i Općinom Centar.

Zahvaljujući tome otpad će redovno biti trasportovan na obradu i pripremu za reciklažu.