Ostali sportovi

Pandža objavio spisak kadetske košarkaške reprezentacije BiH

22/06/2015

Selektor kadetske košarkaške U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža objavio je spisak igrača koje je pozvao na pripreme za nastup na olimpijskom festivalu mladih i evropskom prvenstvu.

Na spisku je 18 igrača: Džanan Musa (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Stella Azzurra Roma), Lazar Mutić (Real Madrid), Emir Čerkezović (Sloboda), Sani Čampara (Spars), Srđan Kočić (Spars), Amar Barukčija (Koš), Vedran Mirković (Koš), Timur Ovčina (Koš), Eman Šertović (Koš), Aljoša Janković (Partizan TS), David Kovačević (Partizan TS), Aleksandar Stojišić (Partizan), Adi Alikadić (Radnički Goražde), Nikola Đaković (Budućnost), Miladin Vlačić (Budućnost), Semin Burko (Čelik) i Ivan Sabljić (Široki).

Mladi bh. košarkaši okupit će se 1. jula u Vitezu, a nakon pet dana slijedi dolazak na Ilidžu gdje se nastavljaju pripreme za olimpijski festival mladih na koji putuju 25. jula. Festival će biti održan u Tbilisiju od 26. jula do 1. augusta.

Prije zvaničnih mečeva bh. košarkaši odigrat će prijateljske duele s Crnom Gorom 20. i 21. jula.

Nakon nastupa u Tbilisiju mlade bh. košarkaše očekuje učešće na evropskom prvenstvu u Litvaniji koje počinje 6. augusta. BiH je u grupi sa selekcijama Srbije, Italije i Finske, a prvi meč igraju 6. augusta protiv Srbije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.