Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandža odabrao 12 igrača koji će nositi dres BiH na Svjetskom prvenstvu

josi pandza kadetska

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža odredio je finalni spisak igrača koji će nastupiti na svjetskom prvenstvu u Španiji.

Na spisku se nalazi 12 igrača, od kojih je devet učestvovalo u prošlogodišnjem osvajanju zlatne medalje na evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Na spisku se nalaze: Adi Alikadić, Emir Bačvić, Amar Barukčija, Semin Burko, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Džanan Musa, Lazar Mutić i Miladin Vlačić.

Za kapitena ekipe prijavljen je Džanan Musa, igrač zabrebačke Cedevite koji je predvodio ekipu u historijskoj pobjedi na prošlogodišnjem evropskom prvenstvu, a zlatnom medaljom također su se okitili Čampara, Mutić, Alikadić, Barukčija, Čerkezović, Janković, Kočić i Mirković.

Nova imena u Pandžinom timu su Bačvić, Burko i Vlačić.

FIBA javlja da se selekcija BiH ne ističe posebno visinom, s obzirom da je najviši igrač u ekipi Burko visok 2.09 metra, a samo jos dva igrača su viša od 2.03 metra.

Debitantski nastup na svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH će imati u grupi D sa selekcijama Dominikanske Republike, Francuske i Južne Koreje.

Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina će biti održano u španskoj Zaragozi od 23. juna do 3. jula.