Pandža: Utakmica je opravdala epitet derbija, čestitam Bosni na pobjedi

pandza

Košarkaši Kaknja poraženi su na gostovanju protiv sarajevske Bosne Royal s 89:79, u derbiju 11. kola Lige 10. Trener gostujućeg tima Josip Pandža nije bio nezadovoljan izvedbom svojih košarkaša koji su se do kraja utakmice u KSC Skenderija ravnopravno nosili s protivnikom.

Pandža je čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi i naglasio da je meč opravdao epitet derbija košarkaškog prvenstva BiH.

– Utakmica je bila sjajna, čestitam Bosni na zasluženoj pobjedi. Veliki broj poena i sve što su gledaoci mogli vidjeti opravdalo je epitet derbija. Zadovoljan sam s nastupom mojih igrača, naravno ne i porazaom, ali pokazali smo da smo zasluženo u vrhu tabele – izjavio je Pandža nakon utakmice.

Naglašava da je Kakanj svoju šansu imao u prvom poluvremenu kada su njegovi igrači trebali napraviti veću razliku.

– U prvom poluvremenu smo igrali bolje od Bosne i tada smo trebali napraviti razliku. Nismo to uspjeli, a Bosna se tada razigrala, posebno Goran Ikonić koji je pogodio nekoliko teških šuteva. Pogađali su i Saša Vasiljević i Strahinja Dragičević, ali Ikonić je prelomio utakmicu u korist Bosne – objasnio je selektor juniorske reprezentacije BiH.

Nije želio komentarisati suđenje, ali rekao je da svi u košarci ponekad griješe, pa i sudije kojima ništa ne zamjera, te da je utakmica bila dosta ”nervozna” jer su obje ekipe imale veliku želju za pobjedom.

– Meni je drago što je Bosna imala tako veliku želju da nas pobijedi, jer to samo znači da mi nešto vrijedimo – rekao je trener Kaknja.

Naredni protivnik Kaknja je ekipa Širokog koja je dosta mijenjala igrački sastav, a Pandža dodaje da njegov tim u svakom domaćem susretu mora ići na pobjedu, te da će se tako postaviti i protiv Širokobriježana.