Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centralni bek zmajeva

Perić pred Portugal: Pripremit ćemo se, zaista želimo osvojiti bodove

rukomet_Euro_BiH0120

– Pripremit ćemo se dobro. Zaista želimo osvojiti bodove na Euru – kazao je

Debitantski nastup na Evropskom prvenstvu za nas je veliko iskustvo. To je nešto veliko, a naravno rezultat pokazuje stvarno stanje, rekao je pivot rukometne reprezentacije BiH Senjamin Burić nakon poraza u prvom meču EP-a od Norveške u Trondheimu 32:26.

– Na početku smo igrali dobro u napadu, ali smo potom napravili previše grešaka iz kojih smo primili mnogo golova iz kontranapada – dodao je Burić.

Kada je u pitanju naredni meč s Portugalom, reprezentativac BiH očekuje još jednu tešku utakmicu.

– Pripremit ćemo se dobro. Zaista želimo osvojiti bodove na Euru – kazao je.

Centralni bek Josip Perić zahvalio je navijačima na podršci u Trondheimu.

– Bilo je odlično vidjeti toliko bh. navijača ovdje, mnogi od njih tu žive, a neki su došli iz BiH. Nadam se da će ponovo doći i da ćemo ih usrećiti – rekao je Perić.

Za prvi nastup na Euru kaže da za njega predstavlja veliko iskustvo.

– Naravno da smo tužni zbog poraza, ali možemo biti sretni jer smo tu. Norveška je kvalitetna reprezentacija, nismo odigrali tako loše protiv velike ekipe. Želimo sada da uživamo u igri i pokušamo pobijediti Portugal – istakao je Perić.

Reprezentacija BiH u debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu poražena je od Norveške sa 32:26. U narednom meču u nedjelju od 16 sati igra s Portugalom, a grupnu fazu završava u utorak susretom s Francuskom.