Ostali sportovi

Počinju mitinzi

Pezer pobjedom u Beogradu okončao pripreme te najavio uspješnu sezonu

28/01/2019

Pezer je s hicem od 20.58 metara pobijedio u subotu nastupivši van konkurencije u bacanju kugle na Dvoranskom prvenstvu Srbije za mlađe seniore

Zeničanin Mesud Pezer, koji se nakon jednomjesečnih priprema sinoć iz Beograda vratio kući, već ove sedmice počinje i s nastupima na mitinzima u Evropi.

Pezer je s hicem od 20.58 metara pobijedio u subotu nastupivši van konkurencije u bacanju kugle na Dvoranskom prvenstvu Srbije za mlađe seniore (U20).

Sarajlila Kemal Mešić na istom je takmičenju bio je treći s dužinom 19.77 m, a Zeničanin Hamza Alić peti s 19.17 m.

-Mogu reći da su ove pripreme bile uspješne, jer sam i sedmicu ranije s 20.64 pobijedio na Otvorenom prvenstvu Beograda. Zadovoljan sam zbog pobjeda, mada vrijedim puno više, ali za ovu pripremnu fazu i nije tako loše. Pogotovo što me malo i zatezala noga, ali nije to ništa ozbiljno – kaže Pezer, koji će već u četvrtak, 1. februara nastupiti na mitingu u Češkoj.

Nakon Češke, najavljuje da će u nedjelju, 4. februara nastupiti i na mitingu u švedskom Stockholmu te 12. februara ponovo na mitingu u Češkoj.

-Sve su to nastupi na kojima ću brusiti formu za 16. februar i Balkansko prvenstvo u Istanbulu, na kojem branim zlato od prošle godine (20.77 m). Već 17. februara u Istanbulu ću nastupiti i na mitingu, a 20. februara sam ponovo na mitingu u Beogradu – kaže Pezer, navodeći da će nakon Beograda otputovati u Švedsku na završne pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani, koje u škotskom Glasgowu počinju 1. marta.

Pezer je prošle sedmice, zbog osvojenog petog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu, a kada je s dužinom od 21.15 metara oborio i dvoranski rekord Balkana, proglašen najboljim sportistom BiH u 74. izboru Sportskog saveza BiH. Sada je, s 21.40 metara, koliko je bacio u ljeto 2017. godine na Sokocu, vlasnik bh. rekorda na otvorenom i u dvorani, sa spomenutih 21.15 m.

-Nažalost, zbog priprema u Beogradu nisam mogao doći na svečanost, ali bio je moj menadžer. Međutim, nije mi jasno da smo prvu nagradu podijelili ja i karatista Ivan Klepić. Mislim da se to prvi put i desilo. Smatram da su trebali za najboljeg proglasiti ili mene ili njega. Ali, ne odlučujem ja o tome. U svakom slučaju, nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad te da je pokušam osvojiti i iduće godine – kaže Pezer.

On je prošle godine osvojio i bronzanu medalju na 18. mediteranskim igrama u španskoj Tarragoni (19.82 m) te Evropskom zimskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji (20.71 m).

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.