najbolji bh. bacač kugle

Pezer: Spreman sam i za mnogo više

pezer (1)

Naredne ga sedmice, kaže, očekuje nastup na mitingu u Sarajevu pa za bh. reprezentaciju u Gruziji, a u julu i miting u Mađarskoj

Zenički bacač kugle Mesud Pezer očekivano se okitio naslovom državnog prvaka, a njegov je rezultat od 20,98 metara ujedno i najvredniji prvog dana Državnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Vjerovatno će tih 20,98 metara biti najvredniji rezultat i nakon današnjeg takmičenja na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici pa ne čudi da je i on, sam, zadovoljan nastupom na stadionu na kojem je i ponikao.

– Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom, ali spreman sam i za mnogo više. Ovaj mi je nastup trebao da “probijem” ove daljine. U ranijim su me nastupima kočili samo tehnički detalji. Ali, hvala Bogu, nadam se da ću sada nakon ovog takmičenja na svim narednim bacati preko 21 metar – uvjeren je Pezer, čiji je lični rekord 21,48 metara, ostvaren 13. augusta u švedskom gradu Växjö.

U tri ovosezonska nastupa na otvorenom svaki je put bacao preko 20 metara, ali je najduži hitac imao u španskom Andujaru, gdje je bio četvrti s dužinom 20,09 metara. Najduži hitac ove sezone imao je 24. februara u Beogradu – 20,78 metara.

– U super sam formi, ali želim da budem pred Olimpijske igre u Tokiju u najboljoj formi – kaže Pezer.

Naredne ga sedmice, kaže, očekuje nastup na mitingu u Sarajevu pa za bh. reprezentaciju u Gruziji, a u julu i miting u Mađarskoj.

– Nakon toga, idem na pripreme za olimpijske igre na Vlašić. Sa Vlašića ću direktno na OI. Cilj mi je i želja da na OI bacam preko 21 metar. Radim, na tome, da taj cilj i ostvarim – podvlači Pezer.