Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi evropski trener ostao bez angažmana

Phoenix Sunsi otpustili trenera Igora Kokoškova

igor_kokoskov

Kokoškov je u Sunse stigao s nadom da će poboljšati stanje u ekipi, koja je u sezoni 2017/18 ostvarila najgori skor u istoriji 21 pobjeda – 61 poraz

Jedna sezona nije bila dovoljna da Igor Kokoškov (47) uvjeri rukovodstvo Phoenix Sunsa da je on pravi čovjek za njihovu klupu. Nakon razočaravajuće sezone Phoenix je u ponedjeljak uvečer otpustio Kokoškova, koji je bio prvi evropski trener koji je vodio NBA klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Nakon opsežne analize odlučio sam da je najbolje krenuti u drugom smjeru kada je riječ o našoj glavnoj trenerskoj poziciji. Želim da zahvalim Kokoškovu na njegovom radu u protekloj sezoni i poželim mu sve najbolje u budućnosti”, rekao je James Jones, generalni menadžer Phoenixa.

Kokoškov je u Sunse stigao s nadom da će poboljšati stanje u ekipi, koja je u sezoni 2017/18 ostvarila najgori skor u istoriji 21 pobjeda – 61 poraz. No, stvari su otišle u još gorem smjeru pa je Phoenix sezonu pod vodstvom srbijanskog trenera završio s novim negativnim rekordom 19-63.

Kokoškov je proveo čak 18 sezona kao pomoćnik u NBA-u, prije nego što je postao glavni trener u Sunsima. Radio je u Utahu, Orlandu, Clevelandu, Detroitu i Los Angeles Clippersima. Čak sedam godina, od 2008. do 2015., bio je selektor Gruzije. Bio je i selektor Slovenije, koju je na “Eurobasketu 2017” odveo na tron Starog kontinenta.


Kladionica Meridian ima vrhunske kvote na košarkaške mečeve, koje možete da pogledate OVDJE. Ukoliko želite da vaš Meridianbet račun dopunite u nekoliko klikova na raspolaganju su vam Kliker i xBon, a na svaku uplatu ovim vaučerima dobijate 5% bonusa.