saigrači iz chicaga

Pippen šokirao navijače izjavom: Michael Jordan bio je užasan igrač

Foto: Screenshot
Jordan i Pippen

“Bilo je užasno igrati s njim. Stalno je igrao jedan na jedan, uzimao loše šuteve”

Scottie Pippen već je tri godine emocionalno povrijeđen zbog načina na koji je portretiran u seriji Posljednji ples o Michaelu Jordanu i njegovim godinama u Chicago Bullsima i od tada je dao niz ogorčenih izjava na račun jednog od najvećih košarkaša svih vremena, a u nedavnom gostovanju u podcastu rekao je da je Jordan prije njegova dolaska u Bullse bio “užasan igrač”.

“Gledao sam Michaela Jordana kako igra prije nego što sam došao u Bullse. Svi ste ga gledali kako igra. Bio je užasan igrač”, rekao je Pippen u podcastu Gimme the Hot Sauce. “Bilo je užasno igrati s njim. Stalno je igrao jedan na jedan, uzimao loše šuteve. Onda smo odjednom postali ekipa i počeli pobjeđivati. Prije toga nije bio na vrhu svoje kategorije.”

Jordan je nedvojbeno u prvim profesionalnim sezonama igrao individualnu košarku i više mislio na to koliko će zabiti nego kako će pobijediti, a tek dolaskom Pippena te Phila Jacksona za trenera Bullsi su postali dominantna sila koja je obilježila cijele devedesete. Čak je i Jordan svojedobno priznao da “ne bi bilo Michaela Jordana bez Scottieja Pippena”.

Ali javnost je Pippenu zamjerila izbor riječi “užasan igrač”, a samo ih je još više razljutio objavom na Instagramu nešto kasnije, kad je uz svoju fotografiju iz djetinjstva napisao: “Od skromnih početaka do šest naslova prvaka, dvije zlatne medalje, Kuće slavnih i predvođenja Chicago Bullsa po broju pobjeda u doigravanju. Nazdravimo neopjevanim herojima.”