Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjeda Damira Džumhura odjeknula i u regionu

dzumhur1

“Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, velikom senzacijom je otvorio turnir u Dubaiju. Pobijedio je Stana Wawrinku sa 7:6(4), 6:3”, piše Index.hr.

“Očajno je Džumhur otvorio meč protiv branitelja naslova i trećeg tenisača svijeta te je već za desetak minuta gubio 0:3. Ipak, do kraja seta se uspio vratiti, a u tie-breaku i iskoristiti pogrešku na mreži Švicarca te osvojiti set.”

“U drugom setu je fantastičnom igrom odjurio na 5:1. Prvi put kada je servirao za set poklonio je break suparniku dvostrukim greškama, ali je drugi put bio mirniji”, piše isti izvor.

“Posle pobede nad Nadalom, ovo je sigurno najveća pobeda u karijeri Damira Džumhura nad jendim od tenisera koji pišu istoriju ‘belog sporta’ velikim slovima”, piše beogradski Kurir.

“Prvo kolo na turniru u Dubaiju i već se dogodila prava senzacija. Damir Džumhur je savladao Stana Vavrinku, drugog kosturaša i trećeg tenisera sveta, sa 7:6 (7:4), 6:3”, piše beogradski Blic i dodaje:

“Trijumf protiv Vavrinke, najveći je u njegovoj karijeri, iako je prošlog proleća Džumhur takođe bio u centru pažnje kada mu je u Majamiju Rafael Nadal predao meč. Tada je Džumhur bio u neverici i na kraju je slavio sa 2:6, 6:4, 3:0. Džumhur inače dosta vremena provodi u Beogradu. Trenira u glavnom gradu naše zemlje, njegov kondicioni trener je bio Zlatko Novković, koji je trenirao sa Anom Ivanović. Damir često ističe kako se odlično druži i sa srpskim teniserima, sve ih poznaje i ne propušta priliku da sparinguje sa nekim od njih kada god može.

Džumhur je trenutno 77. na svetu, a u 2. kolu će igrati protiv Marsela Granoljersa, 36. tenisera planete. Do sada su igrali dva puta, a rezultat je izjednačen”, piše Blic.

“Senzacija u Dubaiju: Džumhur izbacio Vavrinku!”, javlja B92.

“Džumhur je u 1. kolu turnira u Dubaiju savladao drugog nosioca i branioca titule sa 2-0, po setovima 7:6(4), 6:3 posle 73 minuta igre”, navodi zvanični sajt jedne od najgledanijih televizija u Srbiji.

Nagradni fond turnira u Dubaiju iznosi 2.429.150 dolara.