Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Pobjede stonotenisera CM Viteza i Mladosti, Mostarci nadomak odbrane naslova prvaka BiH

stonoteniseri
Foto: Fena/ Arhiva

Kako se ove godine neće igrati Play-off za prvaka BiH, prvak i konačni poredak na tablici bit će poznati odmah po okončanju regularnog dijela sezone, odnosno po završetku 24. kola

Proteklog su vikenda igrani mečevi 23. i 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za stonotenisere, u kojima je slobodna bila ekipa lidera na tablici te vjerovatnog i novog-starog prvaka, Mostara. Mostar je u dosadašnjem toku sezone samo jednom poražen.

Slobodna je ovog vikenda bila i trećeplasirana ekipa Aladža-A iz Sarajeva, koja je ove sezone i nanijela jedini poraz Mostarcima.

CM iz Viteza, pobjedama na svom terenu, s 4:1 protiv ekipe Hašim Spahić iz Ilijaša te 4:0 protiv fočanske Perućice, bodovno se ponovo poravnao s ekipom Aladža-A te se vratio na drugo mjesto na tablici.

Četvrtoplasirana zenička Mladost, također na svom terenu, upisala je pobjede protiv sarajevskog Željezničara s 4:1 te Bosne s 4:0.

Domaće su pobjede proteklog vikenda ubilježili i Banja Luka, koja je u gradskim derbijima bila bolja od Spina s 4:2 te Borca s 4:1, kao i Vitez protiv Hašima Spahića s 4:2 te Perućice s 4:0, dok je tuzlanska Kreka s 4:1 porazila sarajevsku Bosnu te s 4:2 Željezničar.

Mostarci su prije sedam dana, u mečevima 20. i 21. kola, kao domaćini savladali CM iz Viteza s 4:0, čime su, praktično, načinili važan korak prema odbrani naslova prvaka BiH.

Mostarci su, tada, istim rezultatom dobili i drugu ekipu iz Viteza, STK Vitez, pa im sada preostaje da krajem ovog mjeseca, eventualnim pobjedama u gostima kod Perućice u Foči te ekipe Hašim Spahić u Ilijašu, i teoretski potvrde osvajanje jubilarne 10. titule prvaka BiH.

Kako se ove godine neće igrati Play-off za prvaka BiH, prvak i konačni poredak na tablici bit će poznati odmah po okončanju regularnog dijela sezone, odnosno po završetku 24. kola.

Tabela: Mostar 20-1, CM Vitez i Aladža-A Sarajevo po 18-3, Mladost Zenica 18-5, Kreka Tuzla 14-9, Željezničar Sarajevo 11-11, Banja Luka 10-12, Hašim Spahić Ilijaš 9-12, Vitez, Spin Banja Luka i Borac BL po 5-16, Bosna Sarajevo 5-17 i Perućica Foča 2-19.