Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pochettino: Neću u Barcelonu

Pochettino

Mauricio Pochettino (45), menadžer Tottenham Hotspura, izjavio je da neće preuzeti Barcelonu, jer bi za njega to bilo isto kao kada bi prešao u najvećeg rivala “pijetlova“ Arsenal, javlja Anadolu Agency (AA).

Pochettino je veliki dio svoje igračke karijere proveo u Epsnyolu, gdje je počeo i trenersku karijeru, te ističe da je veliki navijač ovog kluba. Stoga je za njega odlazak u redove gradskog rivala Barcelone nemoguć.

Španski trener se o ovoj temi oglasio nakon što su svjetski mediji prenijeli informaciju da je upravo on izabran za nasljednika Luisa Enriquea na klupi “Barce“ od naredne sezone.

“Navijač sam Espanyola i mislim da onda ne trebam puno toga objašnjavati“, kazao je Pochettino za britanske medije i dodao:

“U fudbalu je teško zadržati vrijednosti kao što su lojalnost, ali za mene odanost i poštenje dolaze prije igračkog ili menadžerskog posla. Navijač sam Espanyola i volim taj klub. Sada sam u Tottenhamu bilo bi nemoguće za mene da jednog dana odem u Arsenal.“

Međutim, Pochettino je potvrdio da se sastao i razgovarao sa Josepom Mariom Bartomeuom, predsjednikom Barcelone.

“To je bio slučajan susret u baru u Barceloni prošlog utorka. Poznajem ga dugo, prije nego što je postao predsjednik Barcelone. Bilo je mnogo ljudi sa nama. Pozdravili smo se i proveli pet minuta zajedno, to je sve. Naravno, svi znamo da je nakon toga nemoguće zaustaviti glasine“, naglasio je Pochettino.

Odlični španski trener karijeru je počeo graditi 2009. godine u Espanyolu, kojeg je u prvoj sezoni spasio od ispadanja iz La Lige. Uspio je ostvariti i pobjedu protiv Barcelone i to prvu nakon 27 godina na Nou Campu. Potom je 2013. godine prešao u Southampton, gdje se zadržao jednu sezonu i potom preuzeo Tottenham.