Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zetra

Počinje Međunarodni šestoaprilski turnir u gađanju zračnim oružjem, rekordan broj učesnika

zetra
Foto: Fena/ Arhiva

Na dvodnevnom takmičenju će nastupiti 32 kluba i reprezentacije iz 13 zemalja, s više od 160 takmičara i oko 320 nastupa, što je rekord ovog turnira

Streljački klub “Sarajevo” će u povodu 6. aprila – Dana grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, organizovati 16. međunarodni šestoaprilski turnir u gađanju zračnim oružjem.

Takmičenje će biti održano 6. i 7. aprila u Strelištu u Zetri. Na dvodnevnom takmičenju će nastupiti 32 kluba i reprezentacije iz 13 zemalja, s više od 160 takmičara i oko 320 nastupa, što je rekord ovog turnira.

Broj takmičara bi bio i veći ali nažalost zbog kapaciteta streljačkih mjesta nije bilo moguće prihvatiti sve prijave, saopćeno je iz Streljačkog kluba “Sarajevo”.

Ranijih godina na ovom turniru su nastupali brojni olimpijci, osvajači brojnih medalja sa najznačajnijh međunarodnih takmičenja, svjetski i evropski rekorderi, a tako je i ove godine. Prvo mjesto osvojeno prošle godine brani aktuelna evropska prvakinja Anna Dulce iz Moldavije, a svoj prvi nastup na ovom turniru imaće i Slovenka Manja Slak – aktuelna evropska vicešampionka.

Otvaranje turnira je u subotu u 10.30 sati u streljani Zetra.