Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potraga za tijelom

Kako su pronađene Dankine ubice: “Majka je tokom ispitivanja kazala ključnu stvar”

potraga danka ilić
Foto: Pixsell/Društvene mreže

“Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat, odvezli su je do deponija”

Jedanaesti je dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je prošlog utorka nestala u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora u Srbiji. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić objavio je jučer da su privedene dvije osobe koje su priznale ubistvo.

Uhićeni su radnici Javnog komunalnog poduzeća Vodovod Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora. Oni su automobilom naletjeli na Danku, zatim njeno tijelo stavili u gepek i odvezli na deponiju.

Policajci su pretraživali sporni deponiju, ali još nisu našli tijelo.

“Samo su se dva vozila vratila istim putem”

Načelnica policije Bojana Otović Pjanović uputila je sućut porodici ubijene djevojčice i zahvalila im na suradnji, prenosi Telegraf. Otović Pjanović naglasila je da je istraga paralelno išla u više smjerova. Navela je kako su već drugog dana utvrdili da se bijela Fiat Panda kretala prometnicom blizu mjesta nestanka, kao i još 16 vozila.

Napomenula je da su se samo dva vozila vratila istim putem, uključujući spornu Fiat Pandu.

“Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je zapazila dok je tražila dijete da je bijela Fiat Panda bila parkirana u blizini. Utvrdili smo da se radi o vozilu Vodovoda”, kazala je Otović Pjanović za RTS.

Vozilo je bilo parkirano ispred ulaza u dvorište oko 13:50.

Foto: Screenshot
Bojana Otović Pjanović

“Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo Fiat Panda. Nakon zaustavljanja kod ulaza, oni sjedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, djevojčica je bila s desne strane kolnika, išli su malom brzinom. Udarili su djevojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gdje je alat, odvezli su je do deponija”, istaknula je Otović Pjanović.

Izjavila je kako su te informacije dobivene priznanjem osumnjičenih, ali i da su dodatno potvrđene usporednim metodama istrage koje su vršene, poput provjere GPS-a i njihovih mobitela. Navela je da su osumnjičenici dva dana nakon prometne nesreće premjestili tijelo.