Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje playoff košarkaškog prvenstva BiH: Igokea glavni favorit

kosarka bosna3333

Prvi susreti playoffa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine na rasporedu su u subotu, 22. aprila.

Branilac titule prvaka BiH Igokea, koja je Ligu 6 okončala na prvoj poziciji i ove godine važi za velikog favorita za osvajanje titule prvaka. Igokea u prvom meču dočekuje tuzlansku Slobodu koja je završila na četvrtoj poziciji, a meč u Aleksandrovcu počet će u 20 sati.

U drugom polufinalu sastaju se drugoplasirana Bosna Royal i mostarski Zrinjski. Nakon povratka u najviši rang takmičenja bh. košarke ”studenti” iz Sarajeva oformili su respektabilan tim koji će pokušati otići do samog kraja ovogodišnjeg prvenstva te ”ugroziti” dominaciju Igokee.

Bosna i Zrinjski će igrati u 18 sati u ”Skenderiji”, a ova dva tima su prije dva dana igrala posljednji meč u okviru Lige 6 koji je odlučivao drugo mjesto na tabeli i prednost domaćeg prvenstva u playoffu. Sarajlije su u tom meču slavile s 92:86, ali sigurno je da će odlična ekipa Zrinjskog dati sve od sebe da osujeti planove ”studenata” i izbori plasman u finale.

Drugi mečevi polufinala playoffa na rasporedu su 26. aprila. Polufinale playoffa se igra na dvije pobjede, a finale na tri.