Počinju pripreme mladih bh. košarkaša za EP u Grčkoj

muminovic

Okupljanjem u Sarajevu danas počinju pripreme mlade (U-20) košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na evropskom prvenstvu B-divizije u Grčkoj.

Selektor Senad Muminović na pripreme je pozvao sljedećih 16 igrača, a na spisku su: Ivo Garić, Mirza Velić, Milan Lužajić, Amar Balić, Nedim Đedović, Armin Topić, Ibrahim Durmo, Haris Čurevac, Sandro Gačić, Edin Atić, Rijad Smajlović, Imran Polutak, Markus Lončar, Kenan Karahodžić, Fahrudin Mangafić i Enis Memić.

Do početka evropskog prvenstva selektor će odrediti 12 putnika u Grčku koji će pokušati izboriti nastup u evropskoj A-diviziji.

– Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat u Grčkoj i izboriti A-diviziju. Prikupljamo podatke o protivnicima u grupi, a sigurno je da će nam najveći konkurent biti reprezentacija Hrvatske koja ima odličan tim – izjavio je nedavno Muminović za Fenu.

Naglasio je da će tokom priprema košarkaši odigrati šest prijateljskih mečeva, dva protiv Poljske i četiri protiv Crne Gore.

– Nakon priprema i kontrolnih utakmica znat ćemo pravu snagu ekipe i naše mogućnosti na evropskom prvenstvu. Tada ćemo imati jasniju sliku reprezentacije BiH – zaključio je Muminović.

Evropsko prvenstvo B-divizije igra se u Chalkidi od 12. do 24. jula. Reprezentacija BiH će biti u grupi D sa selekcijama Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunije.

Mladi košarkaši BiH prvi meč EP-a će igrati 16. jula protiv Slovačke (17.45), a dan kasnije će odmjeriti snage s Hrvatskom (20.00).