Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zhang odbranila titulu

Pogledajte kako izgledaju borkinje nakon najboljeg UFC meča svih vremena

ufc zene

Poljakinja je zaradila hematom preko cijelog čela i veliku ogrebotinu na nozi, a Zhang je krvarila iz nosa i usta te imala skoro potpuno zatvoreno oko

Kineskinja Weili Zhang prvi put u karijeri odbranila je naslov UFC-ove prvakinje u slamka kategoriji pobijedivši podijeljenom odlukom sudija udaca Poljakinju Joannu Jedrzejczyk nakon spektakularnih pet rundi borbe koju su mnogi nazvali jednom od najboljih u istoriji i najboljim ženskim okršajem ikad.

Dvojica sudija su borbu bodovala 48-47 za Zhang, a treći istim rezultatom za Jedrzejczyk.

Obje borkinje pružile su fantastičnu predstavu na eventu UFC 248 u Las Vegasu, a koliko je borba bila brutalna pokazuje izgled obiju sudionica nakon završetka.


Poljakinja je zaradila hematom preko cijelog čela i veliku ogrebotinu na nozi, a Zhang je krvarila iz nosa i usta te imala skoro potpuno zatvoreno oko.


“Smetalo mi je, pokušala sam se boriti unatoč tome, ali oteklina je sve više rasla”, priznala je Jedrzejczyk koja je poslije borbe sportski čestitala protivnici i rekla da je ponosna na nju.


Zhang je tako došla do 21. pobjede u 22. borbi karijere, a Jedrzejczyk je izgubila četvrti put u 20 borbi. Sva četiri poraza doživjela je u posljednje dvije i pol godine.