Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte koš zbog kojeg su navijači Memphisa čupali kosu

Golden State Warriors at Memphis Grizzlies Basketball

Golden State Warriorsi savladali su u gostima Memphis 108-95 te se pobjedom u šestoj utakmici serije plasirali u svoje prvo finale Zapadne konferencije nakon 1976. godine.

Ključni igrač Warriorsa bio je po n-ti puta ovogodišnji MVP lige Stephen Curry, koji je utakmicu završio s 32 poena, 10 asista i 6 skokova. Curry je tricama uništio domaćine – pogodio ih je čak 8 iz 13 pokušaja, a nijedna nije bila više demoralizirajuća za Grizzliese od one kojom je zaključio treću četvrtinu.

Draymond Green izblokirao je šut igrača Memphisa, Curry se dočepao lopte i s 20 metara uputio šut prema košu na drugom kraju terena. Sirena se oglasila u letu, a lopta odmah potom ‘bez kosti’ prošla kroz mrežicu. Navijači domaće ekipe u nevjerici su se hvatali za glavu dok su Curry i društvo bučno slavili.

– Zadnji takav koš pogodio sam još na fakultetu (Davidson). Uhvatio sam ničiju loptu, uputio šut i ušla je. U ovakvim utakmicama takav šut puno znači za ekipu, u stanju je okrenuti susret – rekao je ultra-precizni Stephen Curry.

Što je još bolje, to nije bio jedini potez kojim je Curry zabljesnuo u petak navečer – u jednom prodoru sjajno je iskoristo blok i driblingom iza leđa bacio na pod Courtneyja Leeja kao balavca na haklu, da bi potom ubacio jedan od svojih pogođenih 11 šuteva na utakmici.