Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte ludu završnicu utakmice Njemačka – Slovenija

slo_njem_rukomet

Slovenski navijači u nevjerici su gledali kako im suci uzimaju pobjedu protiv aktuelnih prvaka Evrope. U posljednjim trenucima Slovenija je izborila pobjedu 25:24 protiv Njemačke, ali suci su poništili konačni rezultat i dosudili sedmerac za Njemačku, koja je tako izborila remi 25:25.

Publika u dvorani je burno reagirala zvižducima i povicima “Cigani, cigani”, a selektor Slovenije Veselin Vujović iz protesta je ušetao u teren i stao na gol želeći spriječiti nastavak igre.

Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25:24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se direktnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Pogledajte dramatične trenutke iz zagrebačke Arene.