Venecuela

Policajac pucao na zlatnog olimpijca zbog kršenja samoizolacije (VIDEO)

ven

Villavicencio je uspio pobjeći neozlijeđen, ali sada tvrdi kako će pokrenuti pravnu borbu protiv policajca zbog pokušaja ubistva

Brojne svjetske zemlje nalaze se u karantinu, a njihovi građani u dobrovoljnoj ili prisilnoj samoizolaciji. Jedna od njih je i Kostarika s koje dolazi neobičan slučaj iz svijeta sporta.

Rafael Villavicencio, kostarikanski surfer i zlatni olimpijac, prekršio je samoizolaciju kako bi sunčani dan iskoristio za trening. Međutim, na plaži se pojavio i policajac koji ga je došao upozoriti da krši pravila.

Međutim, policajac je upozorenje odlučio izreći s pištoljem u rukama pa se surfer odmah dao u bijeg. To nije najbolje sjelo policajcu koji je potrčao za Villavicenciom i počeo pucati.

Villavicencio je uspio pobjeći neozlijeđen, ali sada tvrdi kako će pokrenuti pravnu borbu protiv policajca zbog pokušaja ubistva.

“Držao je oružje na prijeteći način. Kad sam to vidio, uspaničario sam se i počeo trčati”, rekao je surfer za kamere kostarikanske televizije nakon ovog neuobičajenog incidenta.