Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri etape

Poljak Pawel Franczak pobjednik biciklističke trke Beograd – Banjaluka

beograd banja luka biciklisticka utrka3

Na završnici trke Beograd – Banjaluka danas su osim žute majce, dodjeljene i bijela, plava i crvena majica

Pobjednik 13. biciklističke trke Beograd-Banjaluka je Poljak Pawel Franczak, dok je drugo mjesto u ukupnom poretku trke zauzeo Aaron Grosser, a treće Atila Valter, javlja Anadolu Agency (AA).

Biciklisti iz 30 zemalja svijeta danas su vozili posljednju, četvrtu etapu ove biciklističke trke od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente i Srpca koja je duga 175 kilometara. U četvrtoj etapi, danas je pobijedio Marko Kump, dok je Pawel Franczak bio drugi, a Aaron Grosser treći.

“Nisam iznenađen, ali mislim da je ovo najveća pobjeda u mojoj karijeri. Bio je težak i naporan dan išli smo maksimalno sa ciljem da probamo sve što je u našoj moći”, rekao je Franczak i zahvalio članovima ekipe “Voster ATS tim”

Na završnici trke Beograd – Banjaluka danas su osim žute majce, dodjeljene i bijela, plava i crvena majica. Bijelu majicu, kao najbolji mladi takmičar, do 23 godine ponio je Atila Valter, plavu majicu kao najbrži brdski vozač osvojio je Osckar Quiroz Ayala, a crvenu kao najbrži sprinter William David Munoz Perez.

Trka u kojoj je učestvovalo 176 biciklista iz 24 tima i koja je kvalifikaciona za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju, počela je 18. aprila etapom od Beograda do Vlasenice, sljedeći dan biciklisti su se takmičili od Vlasenice do Brčkog, a juče od Bijeljine do Teslića.

Vladimir Kuvalja, direktor trke rekao je da je najvažnija bila bezbjednost, kao i da ispoštuju gradove domaćine.

“Nadam se da su svi zadovoljni, ako je bilo grešaka nadam se da ćete nam oprostiti”, kazao je Kuvalja i dodao da bi sljedeće godine ova trka mogla da ima pet ili šest etapa.