Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradovi pobratimi

Gradonačelnik Pesara organizovao prijem za drage goste iz BiH

novi grad realway pesaro2

Direktor KK Realway Nedim Džemić, u ime kluba zahvalio je gradonačelniku Matteu Ricciju i uručio mu prigodan poklon dres KK Realway

U gradu Pesaro u Italiji koji je pobratim Općine Novi Grad i europska prijestolnica sporta za tekuću godinu, ovog vikenda održat će se jedan od najboljih košarkaških turnira u Italiji za mlade košarkaše.

Svečano otvaranje turnira na kojem učestvuje 150 ekipa i 2.000 mladih košarkaša održat će se danas. 
 
KK Realway Sarajevo koji je 2003. godine osnovan u našoj općini, danas će zaigrati u poznatoj dvorani košarkaškog kluba Scavolini, gdje će imati čast da kao učesnik turnira prezentira najveću košarkašku porodicu u BIH što Realway danas jeste, Općinu Novi Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, ali i našu državu Bosnu i Hercegovinu.

 
U Gradskoj vijećnici grada Pesara u Italiji na poziv gradonačelnika grada Pesara Mattea Riccija, jučer je upriličen prijem za delegaciju Općine Novi Grad Sarajevo koju je predvodio načelnik Semir Efendić kao i za predstavnike KK Realway i igrače pionirske ekipe ovog novogradskog kluba.
 
Direktor KK Realway Nedim Džemić, u ime kluba zahvalio je gradonačelniku Matteu Ricciju i uručio mu prigodan poklon dres KK Realway.

 
Ove godine su gradovi pobratimi Općina Novi Grad Sarajevo i Grad Pesaro postigli dogovor o proširenju dosadašnje saradnje i na oblast sporta.

Naša saradnja datira još iz ratnog perioda, kada je ovaj grad primio veliki broj djece bez roditelja, a prošle godine je potpisan ugovor kojim su grad Pesaro i Općina Novi Grad zvanično pobratimljeni.