Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Popovich bijesan zbog povrede Leonarda: To je ubistvo

popovich

Nakon povrede igrača Kawhija Leonarda, Warriorsi su u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije iskoristili slabost Spursa u odbrani te preokrenuli utakmicu u svoju korist (113:111).

Prije meča kod kuće imaju prednost 1:0, a mnogi vjeruju da je serija već riješena jer se povrijedio Leonard, igrač bez kojeg ekipa Gregga Popovicha nije ista. Vidjelo se to nakon što je napustio teren.

Njegova povreda bila je glavna tema razgovora nakon utakmice. Šta se dogodilo?

Nakon što je Leonard uputio loptu prema košu, Zaza Pachulia pokušao ga je zagraditi. U trenutku kada je snagator Warriorsa napravio korak unazad, Leonard je doskočio na njegovo stopalo i povrijedio se.

Zbog povrede svog igrača burno je reagovao  trener Gregg Popovich i Pachuliju optužio za opasnu igru i nesportsko ponašanje. U medijima se raspravlja o tome je li Pachulia namjerno učinio taj potez.

https://www.youtube.com/watch?v=KjltILEVZrw

Leonard smatra da je to bilo slučajno, ali osebujni Popovich ima svoj stav o tome, a i metode kojima mobilizira ekipu nakon poraza.

“To je opasna igra i nesportsko ponašanje. Jednostavno, to je nešto što ni najgorem neprijatelju ne bih napravio. I baš me briga je li postojala namjera ili nije. Pa i za ubistvo iz nehata ljudi završavaju u zatvoru,” ljutito je rekao Popovich.

Osvrnuo se i na slične prijašnje Zazine poteze na terenu.

“Sjetimo se njegove igre u Dallasu kada je bacio Kawhija na pod, zgnječio mu ruku i skoro je slomio. To je bilo krajnje nesportski i bezobrazno.”

U Zazinu odbranu stali su njegovi suigrači, među kojima je David West. On smatra da to nije namjerno učinio i da je Zaza samo radio ono što najbolje zna – igrao je za pobjedu svog kluba.

“Jako radi na tome da poboljša svoju igru, trudi se i dobro igra. Samo želi pobijediti i to je sve što ću reći. On je agresivan momak, ali takav je oduvijek.”

Na Greggove optužbe ubrzo je odgovorio i Pachulia.

“Zaista mi je žao. Da se to barem nije dogodilo…Učinio sam što sam morao u tom trenutku. Morao sam spriječiti njegov šut. Da barem nije naletio na moje stopalo… Iskreno, nisam imao pojma da sam ga nagazio sve dok se nisam okrenuo i vidio ga na podu. Čim je uputio loptu prema košu, okrenuo sam se i išao u kontru.”