Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela vježba vanjskog ocjenjivanja “Dinamičan odgovor 17-5”

modbih_vjezba_dinamican_odgovor

Na glavnom poligonu obuke „Manjača“ u ponedjeljak je počela vježba vanjskog ocjenjivanja „Dinamičan odgovor 17-5”, čiji je glavni cilj provjera interoperabilnosti deklarisanih jedinica Oružanih snaga BiH (OSBiH) za djelovanje unutar komandi i jedinica NATO-a.

Smotru deklarisanih jedinica OSBiH izvršio je komandant Operativne komande OSBiH generalmajor Dragan Vuković, uz prisustvo komandanta 5. pješadijske brigade OSBiH brigadnog generala Kenana Dautovića, komandanta 6. pješadijske brigade OSBiH brigadnog generala Radovana Ilića i komandanta Komande za obuku i doktrinu brigadira Ilije Petrovića te ostalih oficira Zajedničkog štaba, Operativne komande i Komande za podršku OSBiH.

Nakon smotre, izvršen je obilazak jedinica u rejonu razmještaja s uspostavljenim infrastrukturnim elementima za život i rad u terenskim uslovima.

U svojim obaraćanjima generalmajor Dragan Vuković i brigadir Ilija Petrović naglasili su značaj ove vježbe s aspekta podizanja interoperabilnosti OS BiH i ispunjavanja međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine te pozvali sve učesnike na dosljednu primjenu svih procedura u radu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.