Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Poraz Denvera od Clevelanda, Atlanta bolja od Detroita

cleveland cavaliers (1)

Milwaukee je na gostovanju bio bolji od Indiane sa 119:109. Aktuelne šampione do pobjede je vodio Yannis Adetokunbo sa 30 poena, 10 skokova i devet asistencija

Košarkaši Clevelanda pobijedili su prošle noći na gostovanju ekipu Denvera sa 99:87. Cleveland je do pobjede u NBA ligi vodio Kevin Love sa 22 poena i šest skokova, Jarrett Allen je dodao poen manje uz 16 skokova, dok je Colin Sexton upisao 14 poena.

Jokić je u porazu svog tima upisao i treći double-double učinak dodavši 19 skokova i tri asistencije, a po 12 poena su postigli Will Barton i Eron Gordon (devet skokova).

Tokom većeg dijela meča u prednosti je bila gostujuća ekipa, a Denver je pri kraju treće četvrtine došao do neriješenog rezultata (70:70). Cleveland je u nastavku serijom 17:3 uspio da prelomi meč i dođe do druge pobjede u NBA ligi, i sada ima učinak 2/2.

Denver, koji je noćas šutirao za tri 9/38 upisao je prvi poraz u ligi, iz tri odigrana meča.

Atlanta je na svom terenu bila bolja od Detroita sa 122:104.

Do druge pobjede iz tri meča u NBA ligi predvodio ih je Tre Young sa 32 poena, devet asistencija i četiri skoka, John Collins je upisao 22 poena uz sedam skokova, Cam Reddish je postigao 17 poena uz četiri skoka.Najefikasniji u Detroitu bili su Saddiq Bey i Kelly Olynyk sa po 21 poenom. Bey je zabilježio sedam skokova i tri asistencije, a Olynyk je dodao šest skokova i četiri asistencije.

Atlanta je tako došla do 24 pobjede u posljednjih 30 mečeva na domaćem terenu, dok je Detroit i dalje bez pobjede sa tri poraza.

Milwaukee je na gostovanju bio bolji od Indiane sa 119:109. Aktuelne šampione do pobjede je vodio Yannis Adetokunbo sa 30 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Chris Middletone je postigao 27 poena uz sedam asistencija, dok je Grayson Allen upisao 19 poena.

Bolji od ostalih u Indijani bio je Malcolm Brogdon sa 25 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a Domantas Sabonis je dodao 21 poen uz 13 skokova i pet asistencija.

Milwaukee ima učinak od tri pobjede i jednog poraza, a Indiana je na jednoj pobjedi i tri poraza. Trenera Indiane Ricka Carlislea do izjednačenja sa Nateom McMillanom (183) na trećem mjestu u historiji franšize dijeli jedna pobjeda.

Boston je poslije produžetka na gostovanju pobijedio Charlotte sa 140:129.

Jason Tatum je sa rekordom u novoj sezoni od 41 poena vodio svoj tim, a dodao je i osam asistencija i sedam skokova.

Jaylen Brown je upisao 30 poena uz devet skokova, a Dennis Scroder je zabilježio 23 poena uz osam asistencija.

U domaćoj ekipi najbolji učinak imali su Michael Bridges (10 skokova) i Lamelo Ball sa po 25 poena (devet asistencija).

Charlotteu je ovo prvi poraz u ligi uz tri pobjede, dok je Boston na učinku 2/2.

Chicago je na gostovanju upisao i četvrtu pobjedu, savladavši Toronto 111:108. Kanadski tim ima skor od jedne pobjede i tri poraza.

U derbiju Floride pobjedu je na domaćem terenu odnijela ekipa Miamija nad Orlandom 107:90. Miami ima 2/1, dok je Orlando na jednoj pobjedi i tri poraza.

Los Angeles Clippersi su do prve pobjede došli na svom terenu protiv Portlanda 116:86. Oba tima imaju učinak 1/2.

Do prve pobjede u NBA ligi na gostovanju je došla i ekipa New Orleansa, koja je bila bolja od Minnesote sa 107:98. Minnesota ima dvije pobjede i poraz, dok je New Orleans na 1/3 učinku.

Brooklyn je na svom terenu pobijedio Washington 104:90, i sada ima polovičan učinak 2/2, dok je Washington upisao prvi poraz iz tri meča.

nba