Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poraz košarkaša BiH na startu Eurobasketa

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je u prvoj utakmici na Eurbasketu. Bolji od naših košarkaša BiH bili su Poljaci sa 68:64 (16:18, 24:12, 18:23, 10:11).

Dobra prva, užasna druga trećina. U trećoj i četvrtoj igrali smo toplo – hladno. Nažalost malo više “hladno”. Ključni period utakmice bila je druga polovina posljednje četvrtine.

bih-poljska2222

Nešto manje od pet minuta prije kraja utakmice, na -5 uspjeli smo promašiti sedam napada u nizu. I onda je Stipanoviću svirana nesportska greška, no Poljaci su i u toj situaciji ubacili samo jedan koš.

Najefikasniji u našim redovima bio je Stipanović sa 20 koševa.

Stipanović je pogodio za 59:63, a onda su nas i sudije “pripazile”. Renfroe je “lupio blokadu” Gortatu, i to dobro po rukama, no suci to nisu vidjeli. Dodijelili su nam loptu, no brzo smo je izgubili. Umjesto na -2, Stipanović pravi faul, a Waczynski ubacuje jedno bacanje za 64:59.

Gordić nas je potom primakao na -3, a selektor Ivanović na 28 sekundi prije kraja pozvao tajmaut. Trebao nam je šut za tri. Šutalo je promašio, i to je bilo kraj našim nadama. Do kraja su Poljaci rutinski sačuvali prednost.

Najefikasniji u našim redovima bio je Stipanović sa 20 koševa. Renfroe je ubacio osam, te dodao šest skokova i pet asistencija. Po osam poena ubacili su Milošević i Šutalo. Milošević je svom učinku dodao sedam skokova i jednu asistenciju.

Narednu utakmicu BiH igra u nedjelju od 21 sat protiv Francuske.

statistika123