Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Poraz Portlanda protiv Clippersa u sjeni povrede Jusufa Nurkića

big_1543214810-poraz-portlanda-protiv-clippersa-u-sjeni-povrede-jusufa-nurkica

Bh. košarkaš povrijedio rame

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su poraženi na domaćem parketu od LA Clippersa sa 104:100, no meč je bio u sjeni povrede bh. košarkaša Jusufa Nurkića.

Portland je dobro počeo večerašnju utakmicu i nakon prve četvrtine domaći su vodili sa 28:24, dok su u drugoj dionici imali dvocifrenu prednost. Na pauzu se otišlo kod rezultata 58:46 za Portland, no svi su u tom trenutku mislili samo na Jusufa Nurkića koji je s bolnom grimasom napustio parket.

Nurkić je odigrao 15 minuta u prvom poluvremenu i upisao je četiri poena, osam skokova i tri asistencije, ali se više nije vraćao na parket. Bh. centar je zadobio povredu ramena i još uvijek se ne zna koliko je ozbiljna povreda, te koliko bi Nurkić mogao odsustvovati s terena.

Nedostatak Nurkića se itekako osjetio u igri Portlanda u drugom poluvremenu jer su se Clippersi odmah vratili u meč. U trećoj dionici dobili su sa čak 38:16 i preokrenuli stvari u svoju korist. Portland se pokušao vratiti do kraja meča, no nisu uspjeli i na kraju su gosti slavili sa 104:100.

Clipperse je do pobjede u ovom meču vodio sjajni Harris sa 34 poena, dok je Gallinari dodao 17. U ekipi Portlanda ponovo je najefikasniji bio Lillard sa 30 poena.