Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marketa Vondroušova

Poznata prva finalistica Wimbledona

Marketa Vondroušova
Foto: Screenshot/Twitter
Marketa Vondroušova

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke

Čehinja Marketa Vondroušova prva je finalistica ovogodišnjeg Wimbledona u konkurenciji teniserki. Ona je u polufinalu nadigrala Ukrajinku Elinu Svitolinu 6:3, 6:3.

Za 24-godišnju Vondroušovu, trenutno 42. igračicu svijeta, ovo je drugi ulazak u finale nekog Grand Slam turnira. Prije četiri je godine stigla do finala Roland Garrosa u kojem je uvjerljivo izgubila od Australijanke Ashleigh Barty.

Koliko je ovo veliko iznenađenje pokazuje podatak kako je za Vondroušovu ovo peto sudjelovanje na najprestižnijem teniskom turniru na svijetu. U četiri prethodna posjeta All England Clubu upisala je samo jednu pobjedu, a sada je nanizala šest pobjeda.

S druge strane, 28-godišnja Svitolina i dalje čeka na svoj prvi ulazak u finale Grand Slama. Prije četiri godine je gubila u polufinalima Wimbledona i US Opena, usto ima i sedam poraza u četvrtfinalima, ali i ovo je veliki rezultat za igračicu koja je u oktobru prošle godine postala majka pa je za nastup u Wimbledonu trebala pozivnicu organizatora.

Vondroušova će u subotnjem finalu igrati protiv bolje iz ogleda Tunižanke Ons Jabeur i druge igračice svijeta Arine Sabalenke.