Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznata ruska teniserka ošišala se usred meča

svetlana-kuznjecova2

Samo dva sata nakon osvajanja Kremlin Cupa u Moskvi Svetlana Kuznjecova (31) napravila je pravu senzaciju u prvom kolu završnog turnira u Singapuru pobijedivši drugu nositeljicu Agnieszku Radwansku sa 7-5, 1-6, 7-5 nakon gotovo tri sata dramatičnog meča.

Nije se Kuznjecova borila samo protiv sjajne Poljakinje. Emocionalno ispražnjena nakon osvajanja turnira u Moskvi, dugačak let i naporan meč protiv Radwanske potpuno je iscrpio rusku teniserku koja je jedva stajala na nogama.

– Bila sam spremna leći na teren i neka me odnesu van. Nekako sam uspjela izdržati, ali nije bilo lako. Nimalo – rekla je Ruskinja nakon meča.

U jednom trenutku, tokom izmjene strana, Kuznjecova je sjela na klupu, uzela makaze i obavila posao. Sličnu stvar napravio je Andy Murray. No njemu su stradale samo šiške. Kuznjecova je odrezala rep.

– Sjela sam i pomislila, OK, što je važnije, kosa koja će mi narasti ili meč? I odlučila sam nešto napraviti. Nisam previše razmišljala. Kad mi nešto smeta, ja to riješim – rekla je Kuznjecova kojoj je rep udarao u lice nakon forehanda.