Ostali sportovi

Streif

Poznata težina povreda Švicarca koji je danas doživio stravičan pad

22/01/2021

Organizatori su rekli da su skok obradili u četvrtak, ali da je padovima kumovao led koji se stvorio na stazi i koji je dao veliko ubrzanje skijašima

U utrci je slavio Švicarac Beat Feuz, a prije Kyrenbühlova pada sa staze je izletio i Amerikanac Ryan Cochran-Siegle. On je završio u zaštitnoj ogradi i zadobio je manji prijelom vratnog kralješka. Francuz Johan Clarey završio je na četvrtom mjestu, ali je u četvrtak na treningu na istom mjestu kao i Kyrenbühl izletio sa staze.

“Dva dana od organizatora tražimo rezanje tog zadnjeg skoka koji je predug. Mi tamo letimo 80 metara pri brzini od 146 kilometara na sat. Oni su ga odbili skratiti i oni su za ovo krivi”, rekao je Clarey.

Helikopterom je prebačen u bolnicu gdje je počeo komunicirati s liječnicima, a prepoznao je trenera koji je bio uz njega.

Švicarski skijaški savez objavio je danas težinu njegove povrede. Kryenbühlu je slomljena ključna kost, ligamenti u koljenu, a ima i težak potres mozga.

Organizatori su rekli da su skok obradili u četvrtak, ali da je padovima kumovao led koji se stvorio na stazi i koji je dao veliko ubrzanje skijašima.

Staza Streif poznatija je i kao “staza smrti” na kojoj je u zadnjih 20 godina zabilježeno desetak teških padova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.