Ostali sportovi

Visoko

Poznati bh. sportisti družili se sa djecom iz četiri bh. grada

31/07/2021

Jusuf Nurkić je kazao da se cijeli život bori za djecu, da oni budu prioritet našeg društva

U Visokom je danas održane druženje za štićenike domova za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice.

Na otvaranje basket terena u Visokom došlo je 110 dječaka i djevojčica iz tih domova, a prisustvovali su među ostalim i poznati sportisti Sergej Barabarez, Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Džanan Musa, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Marica Gajić i druge javne ličnosti.

Bosanskohercegovački košarkaš Dženan Musa ocijenio je ovaj događaj izuzetno pozitivnim, kao priliku za druženje sa djecom iz domova, te da im pokažu da su uz njih.

– Prilika je to da im pokažemo da smo mi dio njih, da nismo realno ništa bolji od njih, da smo i mi ljudi od krvi i mesa, da samo ponekad igramo košarku na televiziji i mislim da je to bit ovoga svega, da se zbližimo i pokažemo da su oni dio nas – izjavio je Musa.

Jusuf Nurkić je kazao da se cijeli život bori za djecu, da oni budu prioritet našeg društva.

– Nadam se da će ovakvi projeketi zaživjeti u BiH i napraviti najbolje stvari za djecu zbog čega sam danas tu – dodao je bh. košarkaš.

Reprezentativka BiH u košarci Marica Gajić je rekla da joj je čast i zadovoljstvo biti među ovom djecom koja zaslužuju što više ovako lijepih događaja.

– Čast mi je biti i među našim najboljim sportistima i nadam se da će ovakvih događa biti što više – navela je Gajić.

Dvojica bivših bh. reprezentativaca u fudbalu Sergej Barbarez i Elvir Bolić složili su se da bi ovakvih događaja trebalo biti više dodajući da je ovo dobar početak i primjer iz kojeg se vidi da se bivši i sadašnji sportisti BiH, koji imaju neko ime u svijetu, rado odazivaju jer se radi o djeci, našoj budućnosti.

Organizvano je takmičenje u „šutiranju trojki“ za novinare i sportske zvijezde nakon čega je odigran i basket „tri na tri“.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.