Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prve utakmice već u nedjelju

Poznati svi parovi konferencijskih polufinala NBA lige

embiid

Na Istoku je prvi nositelj Miami izbacio Atlantu 4:1 i u polufinalu će igrati s četvrtopostavljenim Philadelphia 76ersima, koji su bili bolji od Toronta 4:2, ali su u zadnjoj utakmici na neodređeno vrijeme ostali bez superstara Joela Embiida, koji je nakon udarca Pascala Siakama laktom u lice zadobio frakturu jagodične kosti

Memphis Grizzliesi u Minneapolisu su pobijedili Minnesota Timberwolvese 114:106 i priveli seriju kraju ukupnim omjerom 4:2. Sada je poznato svih osam sudionika konferencijskih polufinala NBA lige, koja počinju već u nedjelju predvečer po našem vremenu.

Nijedna serija prvoga kruga nije završila iznenađenjem, odnosno dalje su prošle sve bolje postavljene ekipe, i to u maksimalno šest utakmica. Ni u jednoj seriji nije se igrala majstorica, ali je samo jedna završila “metlom”. Brooklyn Netsi protiv Bostona jedini nisu uspjeli ostvariti nijednu pobjedu.

Na Istoku je prvi nositelj Miami izbacio Atlantu 4:1 i u polufinalu će igrati s četvrtopostavljenim Philadelphia 76ersima, koji su bili bolji od Toronta 4:2, ali su u zadnjoj utakmici na neodređeno vrijeme ostali bez superstara Joela Embiida, koji je nakon udarca Pascala Siakama laktom u lice zadobio frakturu jagodične kosti.

Celticsi će igrati protiv branitelja naslova Milwaukee Bucksa, koji su u pet utakmica izbacili Chicago Bullse. Prvaci će u cijeloj seriji biti bez drugog najboljeg strijelca Khrisa Middletona, čiji se oporavak od ozljede koljena očekuje tek za tri sedmice.

U Zapadnoj konferenciji je Memphis pobjedom nad Timberwolvesima izborio seriju protiv Golden State Warriorsa, koji su izbacili Nikolu Jokića i Denver Nuggetse 4:1, a seriju dočekuju praktički u punom sastavu.

Najbolja ekipa regularnog dijela sezone bili su Phoenix Sunsi, koji su u prvom krugu izbacili New Orleans Pelicanse 4:2, a poteškoće im je stvarala ozljeda Devina Bookera, no on se već vratio nakon tri propuštena susreta.

Oni će u drugom krugu igrati protiv Dallas Mavericksa, koji su protiv Utah Jazza preživjeli tri utakmice bez Luke Dončića, a onda i tricu Bojana Bogdanovića sa sirenom koja je mogla donijeti sedmu utakmicu, ali ovako je završilo 4:2.

Istok

Miami Heat (1) – Philadelphia 76ers (4), prva utakmica u utorak u 1:30 po hrvatskom vremenu
Boston Celtics (2) – Milwaukee Bucks (3), prva utakmica u nedjelju u 19:00

Zapad

Phoenix Suns (1) – Dallas Mavericks (4), prva utakmica u utorak u 4:00
Memphis Grizzlies (2) – Golden State Warriors (3), prva utakmica u nedjelju u 21:30